--

Nu verkar det som att jag fått ordning på bloggen så den ser ut som den ska igen. Men jag ska inte ropa hej riktigt än för jag har inte hunnit analysera den något närmre.

Igår och idag har jag varit ledig eftersom jag jobbar helg. Gårdagen bestod av timmar med städning, ett besök hos frisören, min favoritsushi i stan och en fika med Malin. Denna dag har än så länge bestått av sömn och småpanik när datorn hälsade mig goddag med att i princip säga "nu du, snart så tänker inte jag funka längre". I en kvart stod den och tuggade för att sedan komma igång igen. Nu har jag suttit och rensat bilder, flyttat till externa hårddiskar och hela tiden varit rädd att den ska lägga ner igen. Än så länge går det bra i alla fall och förhoppningsvis blir det bättre med lite mer utrymme på datorns egen hårddisk!

Nu blir det middag med mor och far!

Tisdag

Nu har det hänt något tok med bloggen min igen och inte har jag en aning om vad jag ställt till med. Man kanske någonsin borde lära sig att ha en backup på det man gör, men nej.

Idag börjar jag kvart i ett igen så jag passar på att lägenhetsstäda lite. Det är en väldans massa bokhyllor som ska dammas så det tar sin tid. Plus att jag numera är handikappad efter att ha rest mig upp lite för nära bordet. Jag skrapade fint ryggraden längsmed den ganska skarpa kanten. Aj. Dock tror jag snart att jag får ta och börja göra mig själv i ordning inför jobbet. Jag har ingen större lust att stressa och det hade varit fint att hinna ta en lugn promenad till jobbet idag.

Movie night

När som helst nu är det dags att flytta hem igen men idag har vi en sista ordentlig filmkväll, jag och Lovis. Då menar jag dock inte riktig med alla våra gamla ingredienser som chips, toast, läsk och choklad. Idag blev det istället te och isvatten! Jàg har äntligen gått tillåtelse att slänga The Holiday i DVDn så jag är naturligtvis mycket nöjd. Lovis sover i vilket fall, så det var tur att inte hon fick välja idag!

Tidigare idag var vi iväg på gymmet för 45 minuters powerwalk med vissa (oerhört små, nästintill obefintliga) inslag av löpning. Och efter powerwalk kommer powernap! Jag funderade på att knata förbi gymmet också imorgon, innan jobbet men det blir nog städning istället. Inte helt illa det heller visserligen, det är nästan som ett träningspass bara att släpa runt den där dammsugaren.

Denna vecka jobbas det tre dagar, ledig två och sedan sju dagar i rad med start på lördag. Att det därefter är dags för semester igen gör att de där sju dagarna känns bra mycket lättare. Första semesterhelgen innehåller Kentkonsert födelsedag plus resa till London. Inte helt missnöjd om jag får säga mitt!

HEJ IRINA!

Ja, jag är tillbaka, cirka ett år har gått
Och ja, jag är tillbaka, inte ett öga torrt
Och knappt är jag tillbaka innan jag spottar flott
Och ja, jag ska förklara hur jag håller mig på topp

Idag börjar jag jobba sent, vilket kanske är sådär med tanke på att det är fredag. Men alla ska minsann dra sitt strå till stacken och jag kan ju inte säga annat än att det var skönt att sova länge. Börjar kvart i ett men ska strax gå förbi Espresso House. Jag tyckte inte att innehållet i kylskåpet såg så lockande ut idag tyvärr. Naturligtvis tar jag första bästa ursäkt att få glida förbi EH. Har ännu inte bestämt om det blir Kentboken eller en Cosmo som får förlja med. Kanske båda.

Nu håller vi tummarna för att jobbet är snällt idag och låter mig gå tidigare, vilket jag lagt in ett önskemål om!

positiv vs negativ

På måndag är det dags att återvända till jobbet efter två veckors semester. Ja, det är lite tid kvar av ledigheten och man ska inte börja älta i onödan. Den här veckan har bara känts så... onödig att vara ledig under. Det enda jag har gjort är i princip att sova och vänta på att folk ska sluta jobba. Jag har kollat på tv. Jag har köpt två nya ringar. Jag vill inte jobba på måndag.

Det är dock bara en månads jobb innan det är semester igen. Två veckor också i augusti. En av dom ska spenderas i London och den andra är än så länge oplanerad. Jag ska dock göra vad jag kan för att inte upprepa denna vecka.

London kommer att bli alldeles underbart, åker med familjen denna gången och det ska bli skönt att göra något med dom också. Annars blir det mest att man springer om varann eller gör något med kompisarna istället. Jag ska försöka hålla mig i skinnet här hemma och inte göra av med alla pengar innan vi åker. Det är en löning kvar innan det är dags!

Kent kommer också bjuda mig på ytterligare en spelning i sommar, 7e augusti smäller det. Dagen innan min födelsedag och dagen innan London. Planet går jättetidigt så jag kommer väl knappt ens hinna sova däremellan, men det gör då ingenting!



more is more.

Idag knatade jag runt i stan i jakt på ett halsband från H&M. Naturligtvis fanns det ingenstans så det fick bli lite annat istället. Bland annat en tur till Monki där dom hade rea. Lyckades för en gångs skull behärska mig från att köpa halva affären, men fick med mig en väska och ett skärp i alla fall.

Jag tror att accessoarer och jag är bästa vänner. Jag kan inte sluta köpa ringar, armband och örhängen. Halsband däremot använder jag knappt. Det kanske var ett sign från H&M att jag och halsband inte är menat att vara. Jag är inte den som sparar på armbanden, men stora örhängen + stort halsband är nog lite för mycket för en sådan som mig. Eller?

Nu är det dags att slå igen datorn och slänga den så kallade badväskan över axeln. Jag och Irina ger inte upp hoppet om att dagens värme håller i sig en stund till! Vet inte riktigt vart det bär av, men sjö känns rent spontant varmare än hav. Vi får se!

Smycken från Monki, Accessorize, H&M, Snö



Hör du ljudet av juli där utanför?

Idag har jag än så länge hunnit röja lite i köket vårt, städat, diskat, plockat i diskmaskin. Snart blir det lite dammsugning eftersom det ligger torkad filodeg lite här och där märkte jag. Funderar på att röja lite i badrummet också, men får se om jag hinner med det idag.

Vid två-tiden ska jag möta upp mamsen min för en fika. Kanske följer lillebror med som en bonus. Därefter blir det förhoppningsvis lite bad med Irina om sol och värme håller i sig! Det känns verkligen som om det är dags för årets första dopp. Det är juli och jag har inte ens varit i närheten av att bada. Vad är det som hänt? Antalet dopp förra året kan jag nog räkna på en hand och det vill vi inte ha upprepning av i år!

Jag tror att jag ger mig själv ledigt från matlagning idag med tanke på att jag redan nu har ungefär 14 portioner mat i kyl och frys, och det bör räcka i alla fall ett litet tag.

Vårt peace & love crew, minus Per som tog bilden


Ismael.



Jag ser en framtid där
Jag kunde bli något stort
Så blås en kyss och fyll min kvot
Då tänker du tyst och skriker högt
Memorerar hela jälva monologen
som skrevs för din inre röst




Jag sitter och väntar på att filodegen ska tina så att jag kan laga mina köttfärsrullar och äntligen lämna hemmet. Jag orkar inte vara här mer och fika på Espresso House med Malin står på schemat. Jag känner inte riktigt att jag kan vänta med maten heller nu när den är så långt kommen. Ikväll ska jag också till Danny för att kolla på film. Andra halvan av Dear John blir det eftersom fotboll trädde in i bilden sist!

Kents nya skiva är förövrigt helt obeskrivligt bra. Gillade den redan vid första genomlyssningen men den bara växer. Den gör mig glad, den gör mig fundersam och den får mig nästan att gråta till vissa låtar. Den har allt. Jag sitter nu i köket med öppet fönster och lyssnar och sjunger med. Om man nu kan kalla de ljud som kommer ut min mun för sång det vill säga. Jag hoppas att våra grannar är ute och får uppleva detta. Kanske kommer de och gör mig sällskap i väntan på matlagningen. De kanske vill medverka i Allsång i köket. Alla är välkomna.


Besök hos Sofia.

Förra veckan började för mig och Malin med ett besök hemma hos Sofia i Dala-järna. Irina och Ohlle fick däremot spendera lite extra tid på Peace & Love's camping. Vi hann inte få så mycket tid hos Sofia och Per men det var jättemysigt. Vi hann med en promenad, sittande på brygga, plockande av blombukett, fik i fårhus och en väldans massa myggbett!


RSS 2.0