packa är nog inte riktigt min grej...

Först av allt - ja, jag tyckte visst att nyheten i förra inlägget var av så betydande karaktär att jag behövde posta det två gånger. Det är ju trots allt min andra hälft det gäller!

Nu är klockan både alldeles för sent och mitt i natten. Är ännu inte säker på om jag fått ordning på packningen. Känns som om jag har hela garderoben med mig och det är ju inte riktigt meningen. Samtidigt är det helt omöjligt att veta vad man ska ta med för att klara en tältvistelse. Man vill inte vara för varm och inte för kall och då blir det lätt att man tar med allt. Min tjocka tröja exempelvis tar upp ungefär halva väskan, inte helt ultimat alltså. Men det blir nog bra till sist.

Dags nu i alla fall att släcka lampan och faktiskt se till att få lite sömn också denna natt. Upp blir det tidigt imorgon så att vi kommer fram i vettig tid!

HON ÄR HEMMA!





HON ÄR HEMMA!





top model sunday.

Semestern har egentligen inte hunnit börja ännu men jag har redan lyckats tappa räkningen på vilken veckodag det är. Med andra ord är allt precis som det ska när man är ledig. Frågan är också om det är nu man ska sluta använda klocka? Min ömma moder har alltid sagt att på semestern har man ingen klocka!

Dagen idag har jag än så länge spenderat i soffan framför en gammal repris av första säsongen av Top model. Jag har tömt det sista i provivaförpackningen och katjangnötterna är nästan slut. Men nu vill jag ha mat. Blir att värma andra halvan av zucchinilasagnen jag plockade fram ut frysen igår. Därefter blir det en dusch och test av min nya brun-utan-soll. Ja, det verkar faktiskt vara en sådan som man kan smörja in sig med efter duschen utan att sedan gå runt och vara alldeles oljig och lukta så där typiskt brun-utan-sol ända tills man duschar nästa gång. Bra skit!

Viktigaste idag är väl ändå att Cesel har kommit hem! Knatar bort senare och välkomnar henne åter till Sveden. Måste också få ordning på packningen inför Peace and love. Imorgon bär det av och vi får den stora äran att hälsa på hemma hos Sofia och Per innan själva festivalen. Legendary.

den lille to do.

Mindre hets men ändå hets. Idag är det midsommarafton och öppettiderna begränsade. Viktigaste idag är att komma iväg till valfri plats där de säljer skivor. Anledningen till detta ser ni här. Eller menar dom inte som jag tolkar det, dom kanske menar digitala skivbuiker? I vilket fall som helst skadar det inte att kolla.




Note to self - annat to do för dagen

-Duscha
-Hämta luftmadrass
-Hämta sovsäck
-Hämta ut paket på posten
-Skaffa hänglås
-Hämta gamla mobilen +laddare
-Rensa kameran
-Köpa hårspray/små schampooflaskor och liknande
-Picnick med familjen
-Midsommarfirande
-Göra papperskopia på leg



se-fucking-mester!

Idag 19,30 slog klockan lugn och avslappning. Sluta tidigare var okej och semestern var här. Midsommar och sedan två veckors frihet. En festivalvecka och en än så länge oplanerad rackare. Detta kan inte bli annat än bra. Jag ska försöka övertala Lovis att roadtrip till Öland är en bra idé för då hade sommaren blivit komplett.

Har efter jobbet hunnit betala lite hyra, lite klänning, lite parfym och lite sminkborttagning. Nu blir det väl antingen att gå ut och andas frisk luft en stund eller att jäsa i soffan. Slappna av, fira ledigheten. Jag hade också behövt se över om jag behöver något mer inför Peace and love, men jag orkar faktiskt inte ta tag i det just nu. Nu vill jag bara ta det lugnt.

Igår satte jag och Irina oss längs med kanalen och njöt av solen, mackor från subway och lite vin. En alldeles fantastisk lill-lördag!


Och hundratusen röster skriker efter något mer

Ibland är livet orättvist. För ett par veckor sedan gick min farbror bort, 62 år gammal. Det är ingen ålder då man borde få lämna livet. Imorgon är det begravning och det är i princip först nu som jag faktiskt förstått att vi aldrig kommer träffa honom mer. Eller rättare sagt så är det nu som jag för första gången fått tillfälle att låta mig inse det. Det känns så fel, det är inte så det ska vara. Släkten så som den varit kommer inte längre vara, för han kommer vara borta och det gör ont.

summer season.


flower power.

Jag har lett in Lovis lite grann på det där med blommor och växter i alla fall! Idag åkte vi till plantagen och blomsterlandet och kikade. Blev inte direkt något inköpt dock, mer än ett par snittblommor. Tre för hundra och vi slog till, plockade ihop och byggde bukett! Nu står den här framför mig på vardagsrumsbordet och sprider glädje!

Ikväll blir det lite aw med jobbet. Ja, en sen en eftersom det var många som slutade sent idag. Jag har dock hunnit ta det lite lugnt emellan. Ska alldeles strax knata iväg och möta upp Ida som slutar i alla fall lite tidigare än de andra. Ska se till att få något litet i magen eftersom det var ett tag sedan man åt lunch idag. Dags att rusa iväg och likt igår är Kent ständigt i mina öron. Så bra att det gör ont!



skisser för sommaren.

Denna dag har spenderats på gräset vid kanalen. Tiden efter jobbet då vill säga. En islatte i handen och en Maba och en Totte som sällskap. Det är så avslappnande och härligt att bara kunna njuta av solen och snacka skit om oväsentligheter. Jag vill spendera hela sommaren där. Jag vill vara ledig, ledig, ledig - bara sitta bredvid, bredvid, bredvid. Inte göra nånting nånting alls, bara göra nånting nånting nice.

Hela dagen har jag antingen lyssnat på eller velat lyssna på Kents nya låtar. Oh my vad bra det är. Blev glad i hela kroppen imorse när jag premiärlyssnade på vägen till jobbet. Smet ut i solen på rasten och lyssnade och så fort jag kom hem blev iPhonen och ljudsladden ett och gav mig både bättre ljudkvalitét och volym. På jobbet sitter nu en post-it med nedräkning till skiva och spelning. Det kommer bli bättre än bäst det här! TVÅ gånger i sommar blir det också. Can't wait!



världens bästa måndag.

Upptäckte precis att Kent ska släppa ny skiva! I JUNI! Det är i princip nu. Jag fällde nästan en tår när jag såg denna fantastiska nyhet. Ska sanningen fram så satt jag och funderade igår på hur långt det brukar vara mellan deras skivsläpp. När dom släppte EPn The hjärta & smärta hade dom ju valt mellan turné eller att släppa nya låtar. Nu kommer båda i sommar och min countdown tills jag får se dom nästa gång har redan börjat - första juli here we come!



l

and so we're on it again.

Måndag, ny dag, ny vecka. NYA TAG som vi brukar få höra på jobbet. Nu är det dags att ladda om, nu är det dags för mer övertid! Denna gång frivilligt dock. Två timmar innan jobbet är bra mycket lättare än två timmar efter jobbet. Så idag blir det 10,45-21,15. Kan vara skönt att få lite extra riksdaler till sommarn. Jobbar dessutom nästa helg så där blir några slantar där med. Känns ganska bra efter förra lönen jag fick som var nästan pinsam. Nog om det.

Jag upprätthåller också idag morgonrutinen med proviva och fönstertittande för att strax ge mig av mot jobbet. Att jobba sent innebär också att köpa en latte innan jobbet så det blir det som vanligt!

puuh.

Denna dag blev ungefär som planerat. Serietittande i sängen, inhandlande av panodil, matlagning. Har också hunnit med att göra om utseendet på bloggen lite. Har ganska länge velat göra det men inte orkat ta tag i det. Precis som sist är jag inte helt säker på att jag är nöjd, men det får vara så här tillsvidare i alla fall. Tröttnar ganska snabbt på att göra om eftersom det är så stört pilligt.

Nu blir det att packa ner maten i matlådor och att gå och dåsa lite i soffan framför film eller serie. Så länge det är ljud, färger och motiv som rör sig är jag nöjd. Behöver inte komma i säng allt för tidigt idag eftersom jag börjar kvart i elva imorgon, men ska se till att det inte blir allt för sent heller. Tänkte spraya ner mig med brun utan sol och sedan springa runt och torka en stund innan jag sätter mig i soffan. Hoppas det inte blir allt för ojämnt!




 


stay in bed sunday.

Idag funderar jag på att inte gå upp ur sängen mer än för att äta eller besöka damrummet. Tänkte att jag kunde ligga här och kolla serier hela dagen. Har redan hunnit med lite Cali, HIMYM och Ugly Betty. Tänkte att jag kunde ge mig på Entourage nu. Börjar dock bli lite hungrig eftersom jag inte har ätit frukost än. Jag brukar inte vakna hungrig.  Sen kan avsaknaden av hunger kanske bero på att jag och Lovis råkade äta upp den mörka mintchokladen som blev över igår. Men nu känns det som om det är dags att stoppa något vettigare i magen. Så det blir nog Entourage i soffan med frulle istället. Sedan en dusch, lite matlagning och inköp av panodil zapp som förhoppningsvis jagar bort mitt magont snabbare än snabbast. Förmodligen blir det inte i den ordningen saker och ting sker dock. Vi får väl se!


californication.

Tror nog att Cali kvalar in som en av de bästa serierna jag sett. Jag må ej ha sett tusen men en eller tre i alla fall. Och OH vad jag älskar Californiation. Serien har Hank Moody. Den har formuleringar som inte är utav denna värld. Den har humor, den har djup. Den har karaktärer. Den har allt. Jag vill kolla 24/7 och det har vi i princip gjort det senaste också. Nu inkluderat. Efter sista avsnittet säsong ett blir det att hoppa i lite kläder och att put on my face. Sen ska kikas i affärer och på tält!

2 hours, 4 to go.

Även denna vecka bjuder jobbet på lite beordrad övertid. Förra veckan fyra timmar, denna veckan sex timmar. "Men det blir ju sköna pengar till semestern!" Må så vara, men inte hinner jag varken tvätta mina kläder eller klippa mitt hår. Ofrivillig workaholic skulle man kunna säga. Men det är ju nästan lika för alla i alla fall så man slipper ju sitta där ensam.

Idag har jag som sagt varit hemma hos Mor, Far och Bror och ätit tårta. Lite tårta, typ en halv eller så. Kanske råkade bli lite choklad också. En och annan sån där "ring" som har så konstig tv-reklam. Oj oj oj. Men för att kompensera så såg jag till att plocka med mig träningsskorna så att jag kan springa på band och gå på pass. Förutsatt att vi inte får mer övertid, för då hinner jag inte. Men det är ingen idé att ta ut ilskan i förväg!

Nu blir det grönt te och Californicationkväll med Lovis. Båda är sena imorgon så det blir både sovmorgon och finfrulle på Espresso House. Not bad, not bad at all!


it's raining men.

Dagen har varit bra än så länge trots lite övertid och tråkigt väder. Tur i alla fall att regnet väntade med att komma tills jag och Lovis hunnit ta oss till jobbet! Det känns bra att starta varje dag med en tjugo minuters promenad, då kan man i alla fall låtsas att man rör på sig när gymmet har en tendens att åka ner på priolistan.

Idag har vi lite uppföljning på nya kompetensen vi fick på jobbet för ett litet tag sedan. Rasten spenderar jag sittandes i en oerhört bekväm solstol med utsikt över regniga utomhus. Ganska avslappnande faktiskt! Efter jobbet ska jag ta en tur hem till mor, far och bror för att kika på möjligheterna till en Londonresa i sommar. Passar extra bra att det bjuds jordgubbstårta där hemma just idag. Traditionen vid skolavslutning lever kvar!

addiction.

Jag är vansinnig. Jag kan knappt se ett par solbrillor utan att vilja ha dom. Och oftast köper jag dom också. Sedan undrar jag vart pengarna tar vägen. Ett är ju säkert och det är att jag kan sluta undra och titta på byrån här hemma. Där ser jag flertalet 49 kronor, 69 kronor, 79 kronor och 99 kronorsbelopp ligga i form av solglasögon i olika färger och modeller. Många bäckar små som man brukar säga. Idag trillade jag dit på ytterligare ett par - men så kan det gå! Dom ville vara mina helt enkelt. Blev också en reatröja från Monki. En hundralapp och jag var en chill tröja rikare. Nom nom nom.

 

 


 

Dagen på jobbet gick ganska snabbt idag till min förvåning och stora glädje. Huvudvärk har kommit och gått under dagen men det känns lite som att det har blivit min nya vardag. Inte så kul och jag vet inte om det har någon speciell anledning. Nåväl. Efter jobbet gick jag och fikade med Irina en sväng. När jag fick i mig kaffe och en grillad macka försvann huvudvärken en stund.

 

Nu är jag hemma och funderar på om jag ska laga lite mat eller om jdet tar för lång tid. En matlåda har vi på två personer och det blir tredje dagen i rad med samma mat om det ska käkas imorgon också. Klurar dock på om jag hinner få klart en kycklingrätt innan Lovis kommer hem och vi ska kolla på Californication. Kanske slänger mig i soffan med ett avsnitt SATC eller två istället, får se hur det blir!


new loves.

Money can't buy happiness sa dom och de kanske må stämma. Men visst kan man bli lite gladare av ett par nya skor i alla fall! Igår såg jag genom skyltfönstret till stängda Din sko ett par kilklackar som kvickt som attan fann sig en plats i mitt hjärta. Idag gick jag och provade och nu berikar dom min garderob.

Har också hunnit med en snabbfika med Ohlle, en tur på andra lång med Ida och Sandra samt en tur till en sjö där det blåste mer än vad jag och Lovis hade önskat. Det har varit en trevlig dag! Nu blir det snart att skutta in i duschen och ge sig ut för ett glas på stan.

 

 


familjen.

Håller på och gör mig iordning nu, jag är inte direkt känd för att vara snabbast i världen. Vevar lite till Familjen under tiden. Vevar lite i badrummet, lite i vardagsrummet och lite i hallen däremellan. Och ute skiner solen! Om en stund ska jag möta upp med Ohlle för en fika. Jag klurar på om jag ska gå barbent i en kjol som egentligen är för kort eller om jag ska dra på leggings. För alla andras skull bör jag ta leggings. Tror ingen vill se varken min rumpa eller mina något så fruktansvärt blåbleka ben. Det var bara det att det blev så hemskt varmt igår. Men man slipper raka benen lika noga. Plus väger mot minus. Jag får nog ta och gå på shortsjakt låter det som. För mitt eget bästa. Hasta luego!


hej hej bloggen!

Här har varit dött ett tag nu av olika anledningar. Sjukdom, övertid, flytt och att jag helt enkelt haft annat för mig! Men nu sitter jag i lägenheten där jag kommer bo med Lovis över sommaren och kollar på Paris Hiltons british BFF. Reagerade på att en av tjejerna har en helt vansinnig accent. Eller vad man ska kalla det. Normalt sett dör jag lite av brittisk engelska men henne vill jag då inte lyssna längre stunder på. Och det kanske främst uppskattas när det är män som talar. I vilket fall som helst. TTYN! Så brutalt - Talk to you never. Får man den är Paris Hilton, då är man nobody. Vad är det här för programidé egentligen?

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Det är soligaste solen ute men mina vänner verkar vara i upptagna i ganska stor utsträckning. Funderar på att ta ett varv i stan på jakt efter ett par jeansshorts. Eller att åka hem och hämta lite mer kläder. Här har jag för tillfället i princip en uppsättning och det är chinos. Något kommer jag nog på!

RSS 2.0