Check!

Tentan är nu done och vi kan bocka den från listan! Det blev dock ingen längre paus då vi mer eller mindre gick från tentan till första föreläsningen i nästa del av kursen. När jag satt på spårvagnen på väg hem slog förvirringen mig. Klockan var 12 och jag började nästan fundera på vad som hade hänt idag och hur det kom sig att jag befann mig där jag gjorde. Intense.

Nu är det dags för ett nytt kapitel i en ny bok. Studieljusen är tända så nu kör jag! Sedan unnar jag mig själv mat (fysiologiskt behov, steg ett i Maslovs behovstrappa) och tv.



Är det dags att vara nöjd?

Imorgon är det dags för min första tenta på eftergymnasial nivå. Jag har ingen aning om hur man bör ha förberett sig inför detta. Jag har läst och läst och läst och trots att jag faktiskt har  p l a n e r a t  mina studier känns det som att det har varit tight om tid. PUH. Nu tror jag dock att det är dags för mig att känna min nöjd. Det är ingen idé att avsluta kvällen innan dagen med stort D med att känna hets över ett litet utryck som kanske inte fastnat i skallen. Istället ska jag kika igenom mina anteckningar från föreläsningarna en sista gång, göra mig iordning och sätta mig framför tvn med mor och en kaffe. Decaaaaf så att jag kan sova gosigt! Dessutom har studieljuset som brunnit vid min sida under alla mina studiedagar slocknat. Det är väl ett tecken på att det är dags att tacka böckerna för denna gången!


Godkväll!

Idag har jag bockat av lite saker på den lite roligare to-do listan. Jag har varit på bio, gått igenom alla skoaffärer jag kunde komma på för att sedan köpa ett par skor från den första vi var i, läst Elle, kollat på CSI and so on. Någonstans däremellan klämde jag också in lite skolrelaterad aktivitet. Jag hann titta lite på vårt grupparbete och klura lite, läsa lite i boken, försökt hitta ett perspektiv och så vidare. Lite sådär småkul. En positiv del är ju att jag fick läst lite ur läreboken igen aka plus inför tentan och nåågot mindre att repetera. Jag räknade lite på det och kom fram till att det är 16 kapitel som tentan innehåller. Det blir ungefär två om dagen startin' tomorrow. Eller 454 sidor, 57 om dagen ungefär, helgen inräknad. Let's do this shit!


Oj, är klockan så mycket?

Klockan nio ikväll, alltså vid 21, utbrast jag "oj, är klockan bara nio?!" Den känslan har nu lämnat mig och ersatts av någon slags motsatskänsla. Klockan blev efter midnatt snabbt idag. Idag var en dag då jag och familjen åt pizza. Inte vilken pizza som helst utan en provencaaaale. Jag är ju annars en såkallad "capriccoisa-tjej" som ibland gör utsvävningar och väljer calzone med champinjoner. Det innebär alltså en inbakad capricciosa. Idag kikade jag dock under rubriken "mozarellapizzor" och valde att testa något nytt. För er som känner mig kan jag dock medge att beslutet inte var helt och hållet mitt utan fattades på ett sådant sätt att jag gav pappa två nummer som hörde till varsinn pizza så fick han välja ett av dem. Men, i alla fall...

Idag hade jag tänkt att klura lite på de olika delarna av vårt grupparbete som ska redovisas på tisdag. Så blev det inte. Istället har jag tittat på en spansk serie på svt1, läst senaste numret av Elle, läst i min bok Alla lyckliga familjer liknar varandra och kollat på Harry Potter. Jag och min ömma moder har också bokat biljetter till sista Harry P. Jag har sett den, men det har inte hon. Om ungefär 12 timmar är det dags, då den enda tiden filmen numera visas på är 12,30. Även på vardagar. Pyttsan, då arbetar ju stackars Mor!

Dags kanske att slumra nu så att jag inte somnar till Harry imorgon, it would be a shame!

Vad är det för dag idag?

Jag är van vid ett regelbundet schema med fem arbetsdagar i veckan. Nu har jag inte det längre. Det har bytts ut mot en so called vecka med ett fåtal schemalagda timmar och många fria timmar. Under dessa "fria" timmar krävs dock ett mått självdiciplin som är lite större än vad jag egentligen kan uppbringa. Har man en arbetsdag som börjar 08,15 så är det bäst att man dyker upp då och stannar tills dagen är slut. Det säger sig själv. Om man däremot vaknar upp en ledig tisdag och befinner sig mellan föreläsningar, då krävs en helt annan ansträngning för att få gjort det som ska göras. Än så länge har det dock gått bra. Är det mitt nya vuxna jag som kikar fram? Jag bockar till och med av de saker jag skriver upp på to do listan numera!

Dessa något oregelbundna veckor gör också att jag tappat tidsuppfattningen. I onsdags (vid blir det? igår?) kom jag till skolan och var nära att börja fråga mina klassisar vad de gjort i helgen. Där hade ju en awkward stämning kunnat uppstå. Som tur var tog jag mig i kragen och insåg att det var mitt i veckan. Undrar hur länge detta allmänt förvirrade tillständ kommer att råda?

It's been a while

Nu var det inte igår jag klottrade här inte! Men när man sitter ensam hemma vid köksbordet och det enda sällskapet som finns är anteckningar från föreläsningar, då måste jag ta en paus. Tänkte precis skriva lite om den tristess jag upplever nu men googlade för skojs skull uttrycket och fann raden "Kan slutligen leda till försämrad mental kapacitet och även död." Oops, kanske dags att göra något annat av det som är kvar av den här dagen? Funderar på att skumma igenom lite text i boken inför vår uppgift imorgon och sedan bara göra en kopp te och kolla på tv. Då har jag i alla fall något som distraherar mig. Dessutom har vi precis fått lära oss i skolan - på universitetet - att tv inte är en passiv aktivitet utan en där du hela tiden aktivt måste avkoda de budskap som sänds via programmet du tittar på. Den du!

RSS 2.0