I ♥ Vanilla crème brûlée

Jag tror att det var när Ida och jag var i Rom vi lyckades vi springa på ett Sephora på ett hörn på någon gata någonstans. Där inne finns ju allt och lite till. Bland annat sephoras eget märke som också innehåller typ allt. Jag tror att vi luktade på alla krämer de hade och det var inte helt lätt att välja en favorit. Tills jag öppnade the one. Först tyckte jag att den luktade himmelskt men att man själv inte vill lukta så... sött? Dock följde den med ändå och jag är  s å  g l a d . I somras köpte jag två nya burkar under vår tågluff och en body scrub. Nu börjar scruben dock bli tom och jag har inga planerade resor framöver. Vad ska jag ta mig till?


Har ingen lust att plugga mer!

Jag är faktiskt inte alls sugen på mer tentaplugg nu. Ska bli så oerhört skönt när det är över imorgon att det finns inte.  Tidigare har vi ofta haft tentor på måndagsmorgon så på så sätt är det lite annorlunda denna gången. Blir härligt att vara av med den innan helgen börjar så att man kan vara ledig med gott samvete sedan. Jag funderar på att fira genom att gå hem och krypa upp i sängen med alla inredningstidningar jag inte hunnit läsa (typ fyra stycken...) och bara slappna av. Senare på kvällen ska jag och mina klassisar gå ut och käka och dricka vin.

Ett tecken på att det är nog för mig nu är att jag för en stund sedan satt i soffan med fötterna på bordet och somnade. Detta var förövrigt efter att jag konstaterat att det var så ljust ute att jag nästan bländades då jag tittade ut genom fönstret. Till storyn hör slutligen att jag är en sådan där person som inte kan somna om en endaste liten månstråle smiter in i glipande mellan gardinen och väggen. Men idag så! Det får bli kaffe på det och ett sista ryck inför imorgon!

image description

Reality vs Dreams

 

Reality

 

 

Dreams

 

image description

 

 

Dagar då det är kallt regnrusk blandat med halvsnöiga gräsmattor längtar jag bort extra mycket. Idag är en sådan dag. När jag satte igång bildspelet på min iPad för en stund sedan började ett gäng bilder från vår tågluff i somras visa sig och jag kände bara att jag inte har lust att vara här i Sverige just nu. Känslan blir extra intensiv då jag just nu är mitt uppe i tentaplugg inför politiktentan på fredag. Ämnet är egentligen intressant men jag blir jättestressad av att veta att det hela avslutas med tenta. Det gör att jag inte riktigt kan fokusera, vilket är tråkigt. Förhoppningsvis löser det sig ändå, de tidigare tentorna har ju går vägen!

 


Sova med flätor!

 


Like heaven

 

Bäddade rent tidigare idag och får nu njuta av det som nog är mina lyxigaste sängkläder! Heaven on earth! Känner på mig att det kommer bli svårt att gå upp imorgon...

 

 


f i n a l l y !

Idag blev jag efter mycket om och men klar med den fantastiska boken Sveriges politiska system. Och vi vet då vad som hände - belöningen! The Sims. Som jag har längtat och önskat. Men insåg just att det nog inte är så värst bra att skaka liv i Sims-beroendet just under tentaveckan. Inte så genomtänkt. Herr och Fru Moontraveler har nu i alla fall fått lite uppmärksamhet så att de klarar sig ett tag. Frågan är nu bara om jag gör det...

 

 


Good day sunday

Idag är en dag då jag är ganska nöjd med mig själv! Jag skulle plugga - jag har pluggat. Jag tänkte inte träna - jag har tränat. Jag orkade inte städa - jag har städat! Rätt produktiv för att vara mig, och då är det dessutom söndag! Dagen då jag annars oftast fastnar antingen i sängen eller i soffan framför tv:n. Jag kom dock inte så långt i Sveriges politiska system att jag förtjänat The sims men åtminstone min halvtimme av Elle Interiör som jag tänkte casha in nu innan jag går och lägger mig ♥


Sunday studies



Jag började dagen med en bra frukost och tänkte därefter direkt gå och plugga eftersom jag har en hel del kvar. Så blev det inte som ni kanske förstår med tanke på att klockan nu är tjugo över två. Någon gång i kommande veckan ska jag och ett gäng av mina klassisar ses och plugga tillsammans och då är det naturligtvis en fördel om jag har läst allt det vi ska prata om. MEN jag har så svårt att motivera mig själv. Så svårt att finna studiero på helgen. Så nu tänkte jag ge mig själv en liten morot. När jag är klar får jag spela Sims (som jag har haft cravings att få göra i jag vet inte hur många veckor nu). Eftersom det tar så vansinnigt lång tid att läsa och anteckna samtidigt så ska jag också sätta upp ett delmål. Efter att jag läst klart kapitel sju får jag roa mig med Elle interiör en stund. Kanske en halvtimme? Sen på det igen. Okej, deal?

Clothing


Upcoming: sittning!

Ikväll är det dags för finalsittning för de nya eleverna på vårt program (och de andra programen). Vi faddrar är också välkomna och är ett gäng som ska gå. Det var ju bara ungefär ett halvår sedan vi hade våran motsvarande sittning, men OJ vad det känns längesedan ändå!

Jag ska ha en typ gräddvit klänning men typ spets. Typ. Och jag ska ha min lila eye liner. GILLA! Köpte den på sephora i somras och den passar sig egentligen bäst när man är lite somrigt brun men eftersom jag köpte en brun utan sol för någon vecka sedan så ehe he... Jag försökte ta en snitsig bild men det gick sådär. Kollade på gamla Barcelonabilder och tro det eller ej, men detta var den bästa i kategorin Bilder då Emma har lila eye liner. Som man tydligt ser är jag på denna bild somrigt solbränd i fejjan.

 

Nu tänkte jag att det är dags att jag går och äter något innan jag äter mig mätt på godiset jag köpte på 4-gott förut. Fast det har jag i och för sig redan gjort. Oops...


Jobbar från sängen idag

 

Jag har varit vaken sedan åtta ungefär men har inte stigit upp ur sängen än, annat än för att gå på toa. Dock har jag inte bara chillat utan faktiskt huvudsakligen pluggilurat! Vi ska presentera barnomsorgen inom Tjörns kommun i skolan imorgon och jag var tvungen att passa in telefontiden mellan 8-10 idag för att få svar på våra sista frågor. Så här på (i?) mitt sängkontor hade jag ett trevligt samtal med snälla Rigmor! Hmm. Insåg i efterhand att det lät som att det är helt andra business som pågår men så är fallet inte. Jag orkade bara inte göra mig iordning och sätta mig vid köksbordet. Är man slö så är man!

Att jag skulle jobba från sängen hela dagen är dock en överdrift. Ska alldeles strax gå upp och träningscykla lite tänkte jag (en ursäkt för att titta på tv). Sedan ska jag äta frukost (en ursäkt för att titta klart på tv-programmet). Eftersom jag ändå ska duscha kan jag lika gärna träna!

Hasta luego!

Första besöket på GBG-Stabban!

Idag lyckades jag synka min vardag men mina vapendragare Malin och Irina och vi kunde alla ta oss till vårt första besök på Götets Starbucks. Ja, jag vet, alla tycker att det är dyrt och onödigt och för hypat. Själv hade jag nästan föredragit att det höll sig i utriket så att det kunde kännas speciellt och exotiskt när man väl kom dit. Om man nu kan säga så om en kedja som finns i princip worldwide... I vilket fall som är Starbucks semester utomlands för mig. MEN. Om det nu är så att det öppnar i staden där jag lever och bor så tänker jag naturligvis inte ignorera det helt och hållet. Det är klart att jag var tvungen att traska dit! Men det ska inte bli en vana. Det kan inte bli en vana med tanke på vad det kostar. Nåväl, vi hade mycket trevligt och min graaaande mocca latte var like heaven. Se glädjen:


Det är annars väldigt svårt att få oss tre att hitta tid att ses som passar alla. Det är svårt att hitta tid att träffa någon alls utanför klassen, när alla jobbar och pluggar olika saker och tider. Men ibland går det minsann!



Jag hann! Med marginal..

Så! Nu var då promenaden till tandläkaren avklarad. Det blev som jag trodde - marginalen var god. Framme i väntrummet en kvart innan tiden jag fått, och då hade jag till och med hunnit borsta tänderna ytterligare en gång på tandläkartoaletten. Precis som när man var barn och mamma hämtade en i skolan när man skulle till tandis. Håller tummarna för inga hål!


Valentin





Här sitter jag med min frulle och ett arbete om stadsbudgeten framför mig. På datorn alltså - SÅ DET SYNS INTE! Jag försöker planera vad jag ska berätta om Botniabanan och Arlandabanan. Om en och en halv timme ska jag vara hos tandläkaren. Funderar på att ta en promenad dit för att fylla dagens #30omdan som det heter på twitter. Dock är jag osäker om det passar in tidsmässigt med tanke på att min del av redovisningen måste vara klar innan jag börjar traska. Och det är jag inte helt säker på att den ääär... Jag vet heller inte hur lång tid det skulle ta mig att pulsa genom det snölandskap som är där ute. My guess är att jag hade kommit dit antingen fyra minuter sent eller 30 minuter tidigt. Det får bli en update i frågan senare!

Kaffe och hårtork

Idag har jag varit ute och promenixat med Julia, Amanda och Malin. Tyvärr blev vi svikna av grillen som skulle värma vår korv så det blev mer promenad hem än promenad i skogen, men trevligt var det ändå. Korven blev  stekt såsmåningom, hemma hos Amanda. Kakor, muffins och varm choklad blev det i alla fall ute i snötäckta skogen!

 

Strax ska jag ge mig av mot Julia där vi alla ska ses igen för att laga mat och kolla på tv. Förhoppningsvis hinner vi med att spela lite spel också. Jag sitter förövrigt med dagens första kaffe nu. Vågade inte dricka en kopp innan vi skulle ut och gå i skogen... Hallå vätskedrivande dryck! Ska dock se till att skynda mig lite eftersom de andra förmodligen redan hunnit ses. Måste bara se till att torka håret så att det inte fryser när jag stiger ut i minusgraderna!


RSS 2.0