Woopa allihoopa

 

Jag tänkte kvällen till ära visa upp en av den gågna månadens Dagens. Denna outfit hoppade jag glatt i när klassen skulle ha fest för ett tag sedan. Lasersvärdet ni ser på bilden vann jag faktiskt just på grund av min klädsel - inte illa va!

 


 

 

Idag har jag fått en finfin julestjärna av mor min så nu är det lite stämningsfullt också i mitt rum. Vi for också till IKEA och gjorde av med lite pengar på saker jag inte behöver. Att jag aldrig lär mig att pengarna tar slut om man spenderar dem. Suck.


Goooomörra!

Jag kan lugnt säga att jag inte längre är van att gå upp så här tidigt. Jag ska inte påstå att jag någonsin gillat det men när man är ovan blir det ännu värre. MEN ska jag säga - så småningom inser jag att klockan ändå är åtta snart och då vaknar skallen till lite!

Idag ska vi introduceras för en lägre uppsatsskrivning som ska göras i grupp och redovisas i slutet av januari. Efter föreläsningarna blir det att slå sig ner med en annan grupp och göra ett medieporträtt som ska in i slutet av denna veckan. Och OM det finns någon tid kvar efter det måste jag läsa e n h e l d e l i boken inför föreläsningen på onsdag. Intense!


Tio! Eller ett...

Idag är min plan att gå och lägga mig tidigt. Det vill säga tidigare än det numera standardiserade "släcka klockan tolv och somna någon stans kring ett". Man blir så värst trött då. Speciellt eftersom jag egentligen behöver gå upp lite tidigare imorgon och läsa kurslitteratur och kompendietexter om Medier i samhället. Jag antog att jag som vanligt börjar klockan tio. Sedan kom mor min och frågade när jag planerade stiga upp imorgon och fröken dubbel-checker som jag är kikade jag på schemat för att upptäcka att föreläsningen är först klockan 13. HA - det hade kunnat bli kul! Emma på onsdag 10:13 - "Men, vart är alla..?!"

Dock ska jag försöka stå fast vid min plan att somna så kallat tidigt. Så att jag faktiskt kan komma upp i tid imorgon för en gångs skull. Det är galet hur snabbt man vänjer sig vid något nytt. I tre år när jag jobbat har jag stigit upp klockan sex på mornarna och nu, efter snart tre månader studerande, finner jag det näst intill omöjligt att stiga upp innan klockan åtta på vardagarna när jag ska till skolan. Det kanske är dags att vända tillbaka dygnet? Eller bara att inse och acceptera att jag aldrig kommer vara en morgonmänniska?



Skolrelaterat

Idag har det varit hemmastudier som gällt, ingen schemalagd tid alltså! Det gjorde dock inte att jag slapp pallra mig iväg till skolan ändå, eftersom studentgruppen hade lunchmöte. Man kan inte direkt påstå att det var crowded där med sjukdomar och utlandsresor i gruppen. Vi som var där hade trevligt och fick vettiga saker sagda i alla fall! Sedan bar det av hemåt för vidare studier. Papper, pennor, post-its och boken hade idag flyttat från min säng till köksbordet. Bordet är stort men det var inte mycket yta över kan jag säga!

När mor min kom hem från jobbet åkte vi och köpte lite kläder till iPad, stackarn fryser ju nu när det är så kyligt. Numera är den klädd i ett lysande grönt smart cover och det känns bra!

Utöver detta har också en stadspromenad med Louise hunnits med. Kikade på julbelysning och andades kylig luft, hon med en chailatte och jag med ingenting. Hade ju lixx redan druckit kaffeee. Plus att det är lite tomt i studentkassan..

 

Nu säger vi gonatt till tentaplugget för idag!

 


Dreaming away...

Sitter i sängen bland papper, pennor, böcker och post its. Om en vecka ungefär är det dags för första tentan i andra kursen. Vid det laget har vi hunnit ha hela sex stycken föreläsningar och 14 dagar på oss att läsa boken som syns på bild ett inlägg ner. Jag har än så länge läst igenom allt förutom en 26 sidor lång pdf som vi ska gå igenom imorgon. Äntligen känner jag lugn över att i alla fall vara i fas sett till antal lästa sidor. Dock vet jag inte om jag känner att jag läst med 100 % fokus.. Planen för idag är att fortsätta bocka av punkter på listan som ligger här någonstans bland allt annat. När allt som ska läsas är läst blir det att titta på gamla tentor för att få en hint om hur jag ligger till.

Men innan jag tar mig an upphovsrättens förlovade land ska jag drömma mig bort till något annat en stund. En av sommarens månader med resande, sol, bad och upplevelser. Oh, take me back!

 

Monterosso, Cinque Terre, Italien


Friheter

Läsa om friheter ger inte frihet. Tvärtom. Busy!

 


One Day

Igår var jag på bio tillsammans med Malin och Ida. Vi såg En Dag och grät som bäbisar alla tre. Jag läste (och älskade) boken för ett tag sedan så jag var lite nervös inför vad jag skulle tycka om filmen. Men jag förstod snabbt att jag inte skulle behöva bli besviken. Det var enligt mig en bra filmatisering och det blev inte bara gråt utan en hel del skratt också! Blev dessutom jättesugen på att läsa boken igen, kanske blir att klämma in den mellan skoluppgifterna. Vi är snart klara med första kursen nu, men har ingen direkt uppfattning om hur nästa ska vara. Vi får se vilka nöjen som kan klämmas in!



RSS 2.0