I made it!

Jag klarade alltså av att ta mig ur sängen idag, med en viss nivå träningsvärk. Jag har till och med klarat av att steka mig en omelett och packa min matlåda. Hej hå hej hå, vi till vår skola gå!
Däremot kom jag inte riktigt uppgiften tid jag hade tänkt mig. Klockan ringde vid sju så att jag skulle hinna läsa lite innan jag gick. Men jag... sov. Det var skönt!

 


Gagagagga puuh

Här var man inte igår. Men idag däremot! Hehehe. Skämt åsido så var det ett riktigt bra tag sedan jag var på gymmet. Senaste gången var i mitten på juni tror jag. Man har väl rört lite på sig ändå mennn. Och precis som ni misstänker är nyckelordet i den meningen just lite. Har ju gått på en del powerwalks, men inte något att jämföra med en timmes danspass med en för mig helt okänd koreografi. De andra däremot kunde den i princip utantill vilket gjorde att jag kände pressen. På ett bra sätt alltså, så som det ska vara när man tränar :))))
 
Kan ju dock nämna den "negativa" sidan också. Jag trodde (nästan) på allvar att detta danspass skulle bli den sista timmen i mitt liv. Efter cirka en kvart var jag beredd att lämna salen för att gå hem och äta chips. Det gjorde jag naturligtvis inte. Jag höll ut. Och tur var väl det för det är ofta just runt den där kvarten som det är som svårast, då innan det vänder. Och visst vände det denna gången också! Men jag är osäker på om jag kommer kunna stiga ur sängen imorgon och ta mig till skolan... Vi får väl se!
 
 
 
 
 
 
 

Läget då.

Jag har genom denna bild försökt illustrera min sinnesstämmning just nu och jag är ganska nöjd med resultatet.
 

Här sitter jag, osminkad och naturligt vacker, påt ungefär. En riktig skönhet! Klockan ringde strax innan sju imorse och ungefär en halvtimme senare orkade jag öppna ögonen och stiga upp för att möta dagens äventyr. Alltså studier. Sedan har timmarna gått. Jag har nästintill vuxit fast i min röda stol, vars modell förövrigt delar namn med mig. Text har tagits bort, text har lagts till. Hemtentan har växt och krympt. Den är fortfarande alldeles för lång, men det går framåt och jag blundar än så länge för att jag trots allt har ytterligare ett ämne att behandla på mina tio till femtontusen tecken. En positiv grej är ju att jag åtminstone börjar bli någorlunda nöjd med vad som står där. Det är mer av en löpande text än det var igår och det har lite mer substans. Förtvivlan har gått över i en annan känsla som jag inte riktigt kan sätta ord på. Jag ska inte säga att jag slutat bry mig, för det har jag definitivt inte. Däremot har jag sänkt kraven, vilket gör att det lås som satte sig kring studiecentrum i hjärnan min igår har öppnats igen.
 
Rasten är över och det är dags att väcka tentaskallen igen.

Klassisk tentaångest

Så var vi framme på söndag kväll. En och en halv dag kvar till deadline och det känns som att jag aldrig varit längre ifrån en färdig hemtenta. Men det stämmer naturligtvis inte. Jag har skrivit och skrivit och det är lite det som är problemet, nu har jag alldeles för många tecken men har ändå inte täckt in det som ska. Hundratusen frågor ska besvaras på en liten a4. Komplett med fakta, referenser, analyser, förklaringar och kopplingar till kurslitteraturen. Jag skriver och stressar och bläddrar och tar bort. Kvar blir ett enda stort kaos i mitt huvud som gör att jag inte får någonting alls ur mig. Jag känner mig själv och vet att jag alltid får dessa bryt när det vankas inlämningar eller tentor, men det är ändå lika jobbigt. Jag vet också att det kommer kännas bättre imorgon. Och sämre. Och bättre igen. Men det hjälper liksom ändå inte just nu, mitt i denna förvirrade stress som gör mig helt förtvivlad.
 
Det får bli tidig sömn idag så att jag är piggare imorgon när det är dags att ta tag i detta igen. För ikväll kommer vi nog inte längre, jag och hemtentan.

Studentliv

Under ett par veckor har vi hållt på med faddring i skolan, aka mottagning av de nya studenterna. I måndags hade vi ett event som skulle varit en provsittning men blev en temafest istället på grund av otur med lokaler och så vidare. Temat var i alla fall "Ursäkta, jag har nog kommit fel?" och det blev väldigt lyckat. Alla hade gått in för det och kom i snygga och/eller roliga utklädnader. Vi var två personer som skulle ha hamnat på festival, varav en var på väg till Woodstock. Nunnan Julia hade rymt från klostret där hon normalt sett uppehåller sig. Många skratt och en härlig kväll! Vi hade lite otur med bilderna, jag och Julia, så jag levererar en som är uppenbart dålig, istället för en som är misslyckat bra. Om ni förstår vad jag menar.
 
 
 
 
Och så var det ju den där humorkvällen igår. Jag tyckte att den var snäppet bättre förra gången, men ska absolut inte klaga. Det blev många skratt och ett par trevliga timmar med Julia och Amanda.
 
 
 
 
 
*sicka pinglor va*
 

Powernap eller powerwalk?

Ja, det var frågan det. Behöver ju egentligen både nap och walk men idag blev det det sistnämnda. Solen sken och vindarna ven. OBS! Oplanerat, omedvetet rim! Jag fick nöja mig med en halvtimme idag eftersom det börjar bli ont om tid inför ikväll. Jag ska möta upp Julia innan för lite hemliga ärenden på stan också. Minsann.

För övrigt. Min telefon, silverfaran som jag numera kallar den, har ju varit med ett tag. Närmare bestämt 2,5 år. Det verkar vara way over en hygglig livslängd för denna produkt. Till att börja med tog det åtskilliga minuter att lyckas söka upp och påbörja nedladdningen av bästa poden med Alex & Sigge. När det till slut väl var på g firar telefonen med att låsa sig och sedan ragequita. Toppen, verkligen. Nåväl. Nu är eftersvettningarna över (hehe) och det är dags att kasta mig i duschen!

 

 

Kände mig verkligen som en stereotyp girlygirl iklädd allt detta rosa. Vad som inte syns är att mina löparskor... är... ROSA!


Studiepaus

 

 
 
 
Här sitter jag och dricker te som en paus i pluggerierna. Somnade tidigt igår och gick upp senare än jag egentligen tänkt men är ändå apatiskt trött idag. Förstår inte riktigt vad det beror på. Tänkte sätta stopp, eller paus i alla fall, från böckerna efter nästa läspass och istället börja knåpa på själva hemtentan. Eller, börjat har jag gjort men inte direkt strukturerat, än så länge är det mest en massa tankar i ett enda virrvarr.

Ikväll är det dags för humorkväll i skolan, det var riktigt roligt förra terminen så jag hoppas på det samma idag! Halvseg som jag är har jag inte fixat kårens logga på mitt studentkort än så jag får se till att lösa det innan också. *omväg*

Pluggerier

Idag behöver jag plugga. En del. Här ska läsas, har ska förstås och här ska så småningom skrivas en hemtenta. Jag har två böcker som i princip ska vara utlästa imorgon. Fast nu ljög jag, jag har faktiskt tills på tisdag på mig. För att bocka morgondagens läsning från göran behöver jag ta mig igenom 12 kapitel. Så det är nog bäst att jag börjar nu. Eller i förra veckan.


 
 
Om, jag säger OM, läsningen rullar på skitbra idag får jag belöna mig med The Sims ikväll. Vill. så. gärna. spela!!! Hela jag spritter av viljan att styra mina små varelser. Patrick och hans stylistflickvän med det krångliga namnet som jag aldrig lärt mig. Har ju gift in henne i familjen nämligen så fick inte välja själv. Nåja. Nog om det!

På varsin sida av kameran

När det jag tittar på ser ut såhär:

 

 

Ser jag ut såhär:

 

 
Ps. Syftar främst på morgonrocken som används istället för en riktig tröja och håret som på någon rutinmässigt sätt far upp i något trassligt mitt på skallen och håller sig så tills nästa gång jag tvingas lämna huset. Jag är alltså inte en sådan som börjar dagen med att göra mig i ordning, om jag inte vet att jag strax ska gå hemifrån.

Back to reality

Efter en sommar helt utan måsten har vardagen nu kommit tillbaka. Nyss var valen i stil med ska jag sola framsidan eller baksidan? Ska jag läsa en bok eller en tidning? Ska jag bada eller köpa en glass? Nu gäller det istället huruvida jag ska läsa Kommunikation & organisation eller Nya perspektiv på organisation & ledarskap först? Hur ska jag lägga upp min tid så att jag hinner läsa tretton kapitel på en vecka?

Jag har nog inte riktigt kommit in i det än, än så länge har vi bara haft en introduktionsföreläsning. Det är ändå redan nu dags att lägga på ett kol med tanke på att första examinationen är en hemtenta som ska lämnas in om dryga tre veckor. Innan dess ska två hela kursböcker hinna läsas. Och förstås. Och omvandlas till en egen text.

Tur i alla fall att man har små pauser att se fram emot ibland!


Kanske dags att städa?!

Så här ser det ut på mitt rum nu. Kanske en bild som inte borde visas, men kanske något som får mig att ta tag i det ordentligt. Nämnas ska dock att anledningen till att det ser ut som det gör är att jag inte har varit hemma. Åtminstone inte länge nog för att hinna städa. Packat upp en väska och packat en ny, ungefär. Men nu är det allvar igen, listan på städuppdrag är lång och nu ska här bockas av!


RSS 2.0