body control

Håll i hatten - igår var jag och tränade! Ville gärna gå på ett pass istället för att typ springa men alla pass som var den tiden jag skulle träna kändes skrämmande. Eller rättare sagt ovana - jag hade aldrig varit på dem tidigare. Och då blir jag lite rädd. Tänk om alla andra kan? Tänk om jag gör bort mig eller inte klarar av något av det vi ska göra? Tänk om jag helt enkelt är för svag för att göra det? Om det var så längesedan jag tränade sist att jag inte pallar trycket. Kanske skulle jag jogga istället så att jag bygger upp grundkonditionen och så vidare. Är det något jag är bra på så att det att komma med bortförklaringar. Tråkig kvalitet att sitta inne på, jag vet...
 
MEN mina vänner. Jag kom till självinsikt och tänkte på en sak jag hört en gång. Att om något skrämmer en ska man definitivt göra det för att det kommer att utveckla en. Eller något sådant. Nu var detta inte ett jättestort steg men jag tror verkligen att det är sant. Och ja, jag gick på passet! Träffade dessutom en klasskompis där som heller aldrig varit på passet tidigare. Och ja, jag klarade av det! Förhoppningsvis hjälper det mig att våga lite lättare nästa gång!

morgon.

Outfit: morgonrock - garderobsfynd
 
Här sitter en med trötta ögon och sliten hjärna. Arbetet vi gör nu börjar närma sig sitt slut och det känns att de har hållt på ett tag. Missförstå mig inte nu, för jag tycker att det är roligt och intressant. Men variationen är inte jättestor. Nu i sluttampen har man dessutom fastnat i något slags finputs/kill your darlings-läge. Man går över samma sak om och om igen och hakar upp sig på enstaka ord, hur man ska formulera sig och så vidare. Det ska bli skönt när redovisningen är avklarad, vi har fått vår feedback och kan fokusera på den skriftliga inlämningen. Då blir det något av lite annan karaktär som ska göras. Och nästa kurs är presentationstekniker och det ser jag verkligen fram emot. Älskar sådant sedan vi läste presentationsteknik och multimedia på gymnasiet. Hoppas nu att jag inte blir besviken på kursen - eller kanske viktigare och mer troligt: på de skills jag hoppas gömmer sig någonstans långt bak i huvudet, men som troligen inte finns kvar där ;)
 
ps. är lite osäker på det där med smileys i texter. Men det fick bli så nu.

.

 
 
 
Jag vet inte varifrån min avsaknad av motivation kommer. Jag känner mig liksom orkeslös inför så många saker just nu. Har inte riktigt lust att ta tag i plugget, tar inte initiativ till att läsa kurslitteraturen, väntar in i det sista med allt. Eller. Jag gör det jag ska i det grupparbete vi håller på med, men när jag på vägen hem från skolan tänker att nu ska jag ta tag i detta direkt när jag kommer hem så att jag kan slappna av sedan så är det en tanke som dör i princip samma sekund som jag stänger ytterdörren bakom mig. Jag orkar inte tag tag i mig själv och gå och träna. Jag håller inte ordning utan låter kläder samlas i en hög på skrivbordsstolen, vilket skapar en väldig process när jag behöver sitta där. Kläder flyttas från stolen till sängen till stolen till golvet. I helgen gjorde jag ett ryck och röjde, så det kan jag bocka från listan for now. Men jag känner mig liksom... konstig. För samtidigt som jag känner så här så känner jag mig jätteglad. Så fort jag kan glömma alla måsten. När jag blundar för den där att-göra listan som ligger och bränner i ögonvrån hela tiden. Det är kanske dags att återigen inse att lösningen inte är att blunda, utan att göra. För på så sätt slipper jag känslan av otillräcklighet som annars riskerar sluka mig när som.
 
 
 

En liten recap änna va

Nu har det ju varit vardag och helg och sådär och jag har varit lite afk. Eller kanske snarare ak. Som i at keyboard. Men med seriösare saker än att skriva strunt här :)))) Viktiga saker som grupparbete och visionen för nya stadsbiblioteket. Och sen så har man ju gjort roliga saker också. Så kallad fritid. En dag fikade jag med mami vilket syns nedan. Vänligen observera vilket fint mönster baristan gjorde på mammas Mocca Latte!!! Jag har också haft mitt halsband nästan varje dag. I just löööv it.
 
 
Sen vart man ju och fika igen då. Denna gången med Julia och Amanda som inte ville synas på bild. Här ber jag er observera att jag matchat i princip hela mig själv med bakgrunden. Tröjan, läppstiftet och nagellacket (vilket inte heller ville synas på bild). Tittar man extra noga ser man att även ögonen antagit en svagt röd nyans. Det kallar jag medvetenhet va! //modebloggarN
 
 
Jag testade min fysiska och mentala styrka genom att ge mig ut på någon slags powerwalk slash joggingtur bland höstlöven. Så särskilt mycket jogg blev det inte, men å andra sidan var inte det tanken från början heller!! Tänkte ju faktiskt bara walka med lite power. Många skulle kanske säga att träningen var för att gottgöra ätandet av cocosbollar. I min värld är det tvärtom. Tömmer man förråden gäller det att fylla på igen. Hehe. Observera att vi är fyra personer i familjen och att jag icke åt alla dessa godingar själv. De är heller inte slut än.
 
 
Senare igår gav jag mig av för en kväll med Malin och Amandis. De åt lite mat och vi åt lite godis. Vi spelade lite spel och jag vann (inte). En mycket trevlig kväll!
 
 

Som det fikamonster jag uppenbarligen blivit på sistone besökte jag idag Espresso House med Lovis och hennes systerdotter Elsa. Där knäpptes dock inga bilder så jag vet inte om det räknas. Det kanske inte ens hände?

Kvällsnöje 2.0

Vad vill man hellre göra än att läsa en SOU om bibliotek så här när kvällen kommer. Tänkte först att jag kanske skulle se på Vampire Diaries, eller på Torka aldrig tårar utan handskar. Men nej, det fick bli denna text istället. Läsarnas marknad, marknadens läsare - en forskningsantologi. Sug på den ni!

 


precis.

 
 
 
 
Här sitter jag med hela lejonmanen hängandes och slängandes på ena sidan. Min blöta kalufs valde att placera sig så efter att jag släppte ut den från den tofs som tidigare höll den fången. Om jag anstränger mig kan jag nästa höra ordet freedom susa mellan stråna. Själv säger jag brr för håret var inte bara blött utan också kallt. Nåväl.
 
Idag ska vår grupp inte ses förrän i eftermiddag och alla fick varsinn läxa. Jag skulle läsa en rapport om vad som gör bibliotek populära. Japp. Det har jag gjort. Check. Nu ska jag söka i tidningsarkiv istället och se på artiklar om stadsbibliotek och vanliga bibliotek och förhållandet dem emellan osv osv. Efter detta kanske man kan sadla om till bibliotikarie istället? Vad tros om det?
 
 
 

Vad jag har gjort det senaste?

Jo, men det är väl något i den här stilen påt ungefär. Spel. SpelaspelaspelaSpelaSPELA. Helt sjukligt beroendeframkallande! Jag kan inte göra någonting annat. Kan. Inte. Sluta. Spela. Måste tjäna mer pengar så att jag kan köpa en ny karaktär att spela med. Måste springa längre så att mamma och bror min inte kommer ikapp. Måste leda, måste vinna. Nu snackar jag alltså Subway-spelet. Quizkampen är jag ju helt körd på. Mina kunskaper är ju lika med noll. Och jag antar att det lär fortsätta så om jag bara spelar spel på mobilen hela tiden istället för att vara närvarande i det som kallas livet. Quizfrågan nedan är dock vald för att detta var något jag faktiskt kunde och inte bara gissade mig till. Tur att man fick med sig något från historian på gymnasiet i alla fall!
 

en sen frukost. en söndag.

Idag klev jag nog upp ur sängen någonstans mellan tolv och halv ett, och det var den kurrande magen som fick mig att till slut ta steget. Jag stekte mig en smarrig omelett innehållandes rostbiff och potatis, rester från måltider som ätits de senaste dagarna. Jag och stekpannan har kommit på kant med varandra så jag har numera ofta problem att vika ihop min omelett och jag undrar vart det kommer ifrån. Nåväl, god blev den i alla fall och det är väl det viktigaste.
 
 
Denna dagen skulle i övrigt ägnas åt att kolla upp vad för kurser som erbjuds dels på det universitet i Nederländerna som jag ska läsa vid till våren och dels på hemmaplan om jag av någon anledning inte kommer iväg. Man skulle kunna påstå att jag inte varit så duktig med det där. Och om man så gjorde så skulle man ha rätt. Allting känns så rörigt och jag får veta att "mer information ska komma i början av oktober". Har inte början av oktober övergått till att bli mitten av oktober nu? Eller är det något som jag själv konstruerat kanske. Jag vet inte vilken information som gäller mig som utbytesstudent och vilken som gäller de som är där ifrån. Jag vet knappt när terminen börjar eller hur många poäng varje kurs ligger på. Eller vilka kurser som finns alls för den delen. Jag får väl ta och boka in mig på ett möte med den däringa ansvariga i skolan och hoppas på det bästa.

Det här att ligga och dra sig

Jag är lite kluven till det här med att ligga och dra sig på morgonen. Ibland känner jag bara att tiden går. Känslan av att vara oproduktiv, av att inte nyttja tiden. Men att ligga kvar kan också vara himmelskt. Att kura ihop sig under duntäcket, gömma sig från den kalla luften som finns i resten av rummet. Läsa texter om liv i andra länder, drömma sig bort till bilder från någon annan gång. Idag var en sådan dag. En bra dag att stanna i värmen.


New in!

Har Monki erbjudande så har de och då måste man (jag) ju spendera lite. Deras 25% off knitted sweaters förvandlades i min värld till inköp av godingen nedan samt en vit oversize tröja. Stora kläder in my <3, eller som jag brukar säga, matutrymme! Jag gillar färgerna som är lite härligt omatchade men samtidigt snygga ihop. Dessutom har den supergosig insida, och det är ju den som räknas!
 
 
 

purple

Te. Två koppar senare. Det har funkat mot sötsuget tidigare. Något med smak som fyller en mage som inte är tom, bara "sugen". Förut drack jag svart, nu dricker jag rött. Läste nämligen att det sistnämnda inte innehåller koffein och således inte piggar upp mig nu när det närmar sig nattning. Har lite lust att sova redan nu, för jag är väldigt trött. Man kanske skulle ta att faktiskt göra det. Släppa tänket att det är för tidigt och bara sova för att jag är trött. Punkt liksom. 
 
 
 
Imorgon ska jag klippa mig.

JAG ÄR SÅ

 

SOCKERSUGEN!

 

 

Jag kryper snart ur mitt eget skinn! Är så hysteriskt sugen på socker. Kakor, glass, läsk, saft, bullar, choklad - vad som helst. Sitter i princip och fantiserar om oboy, något jag varken druckit eller varit sugen på under de senaste jag vet inte hur många åren. Sitter nu och knaprar mandlar och dricker te och i köket bakar mamma plommonkaka. Inte lätt att hålla sig från det söta i detta hushåll. Men, mig själv, håll ut! Jag måste vänja mig av med detta ständiga sockerflöde. Men gAaAaaaaHä!


TGIF ÄNNA!

Här sitter man och tokar sig i en lokal som är så tyst och stilla som bara en skola kan vara på en fredagseftermiddag. Ganska härligt. Högt i tak och mycket ljus, lite kaffe kvar i termosen och vetskapen att man strax är på väg härifrån. Idag har pluggats grupparbete och vi har haft årsmöte. Jag sitter kvar på posten som så fint heter sekreterare ytterligare en termin innan jag åker på utbyte.
 
Min grupp har bestämt sig för att vara klara för idag, så nu sitter jag bara och väntar på att Amanda och Julias ska göra det samma. Sedan ska vi cruisa på stan. Eller något åt det hållet. Kuwl!
 
 

Från kontoret

Idag hade jag ingen lust att stiga upp. Så det gjorde jag inte. Nu får vi se hur det funkar att plugga från sängen, där det är varmt och mjukt och... Gäääsp!

 


En högtidsdag

 
Idag är det den här rackarens dag, kanelbullen! Grattis får man säga. Själv har jag firat med (hittills?) två bullar, hembakta av mor min. Här har också lagats mat idag, ett recept jag tjuvade från Elin i klassen. Pasta med spenat och stekta champinjoner - tre rätt av tre möjliga om jag får säga mitt! Sedan har man väl kanske inte pluggat så mycket som man borde idag heller. Får försöka ägna helgen åt den sysslan. Skyll sig själv slappis!
 
Utanför faller regnet i omgångar och hamrar på min ruta. Jag tror att jag ska dimma ner lite, tända mig ett ljus och krypa till kojs med boken Omvärldsanalys och en penna. En situation som gjord för att suga i sig kunskap!
 
Om ni undrar hur jag har sett ut idag så ser ni det nedan. Bild 1 är från när jag satt vid köksbordet och posade imorse, likt jag gör var dag. Bild 2 är från ett tillfälle då jag skulle sätta mig och plugga. Efter att ni tagit er igenom detta inlägg förstår ni att det inte riktigt blev som det var tänkt...
 
 
 

Helsvart morgon

Idag skulle man ta och försöka sig på en sådan där helsvart outfit. Konstaterade här om dagen att jag sällan eller aldrig går klädd helt i svart, men att jag tycker det är snyggt. Så jag tänkte prova idag och drog på mig de svarta byxorna följt av en svart tröja. Jag stod. Jag tittade på min spegelbild. Försökte bära upp en modebloggares pose. Tittade igen. Och bytte om. Det där helsvarta är kanske inte min grej ändå. Det fick bli en annan tröja, en som inte passar in på beskrivningen svart.

 

 

 


RSS 2.0